Piątek: 1.10.21
Zupa: Pomidorowa z makaronem.
Danie II: Ziemniaki. Jajko w sosie koperkowym. Marchewka z groszkiem.
Owoc. Kompot.
Poniedziałek: 4.10.21
Zupa: Kapuśniak. 1,3,9,
Danie II: Spaghetti z mięsem. Owoc. Kompot.
Wtorek: 5.10.21
Zupa: Pomidorowa z ryżem. 1,3,7,9
Danie II: Ziemniaki. Kotlety z curry. Mizeria ze śmietaną. Kompot.
Środa: 6.10.21
Zupa: Ziemniaczano – porowa.
Danie II: Ryż. Boef strogonow. Owoc. Kompot.
Czwartek: 7.10.21
Zupa: Zupa z makaronem. 1,3,9
Danie II: Ziemniaki. Bitki wieprzowe. Kapusta kiszona zasmażana. Kompot.
Piątek: 8.10.21
Zupa: Cebulowa z grzankami. 1,4,7,9
Danie II: Ziemniaki. Kostka łosoś. Marchewka z jabłkiem. Herbata z cytryną.
Poniedziałek: 11.10.21
Zupa: Żurek z ziemniakami. 1,3,7,9
Danie II: Zapiekanka z makaronem i mięsem. Owoc. Kompot.
Wtorek: 12.10.21
Zupa: Zupa z makaronem. 1,3,7,9
Danie II: Kluski śląskie. Rolada wieprzowa. Kapusta czerwona z jabłkiem. Kompot.
Środa: 13.10.21
Zupa: Ogórkowa z ziemniakami. 1,7,9
Danie II: Ryż. Potrawka drobiowa. Mix sałat w sosie winegret. Kompot.
Czwartek: 14.10.21
Zupa: Dzień wolny od zajęć dydaktycznych
Danie II:
Piątek: 15.10.21
Zupa: Fasolowa z ziemniakami. 1,7,9,12
Danie II: Makaron z twarogiem. Koktajl owocowy. Sok.
Poniedziałek: 18.10.21
Zupa: Fasolowa z ziemniakami i kiełbasą.
Danie II: Kluski na parze z jogurtem owocowym. Owoc. Sok.
Wtorek: 19.10.21
Zupa: Zupa z ryżem.
Danie II: Ziemniaki. Kotlet drobiowy. Marchewka z groszkiem. Kompot.
Środa: 20.10.21
Zupa: Ziemniaczano – porowa.
Danie II: Ryż. Lecho. Owoc. Kompot.
Czwartek: 21.10.21
Zupa: Kalafiorowa z ziemniakami.
Danie II: Kasza. Pieczeń z szynki wieprzowej. Buraki z jabłkiem. Kompot.
Piątek: 22.10.21
Zupa: Zupa z lanym ciastem.
Danie II: Ziemniaki. Łosoś z piekarnika. Surówka z kapusty kiszonej. Herbata z cytryna.
Przygotowane dania mogą zawierać śladowe ilości alergenów: lista alergenów znajduje się na tablicy ogłoszeń i stronie internetowej naszej szkoły.
Jadłospis układany jest z dwutygodniowym wyprzedzeniem, w związku z tym mogą w nim zachodzić zmiany wynikające z przyczyn niezależnych od nas.
LISTA ALERGENÓW
1. zboża zawierające gluten
2. skorupiaki i produkty pochodne
3. jaja i produkty pochodne
4. ryby i produkty pochodne
5. orzeszki ziemne (arachidowe ) i produkty pochodne
6. soja i produkty pochodne
7. mleko i produkty pochodne ( łącznie z laktozą )
8. orzechy
9. seler i produkty pochodne
10. gorczyca i produkty pochodne
11. nasiona sezamu i produkty pochodne
12. groch, fasola,soczewica
13. dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/litr w przeliczeniu na całkowitą zawartość SO2 dla produktów w postaci gotowej bezpośrednio do spożycia, lub w postaci przygotowanej do spożycia zgodnie z instrukcjami wytwórców